Sunday 5 October 2008

Xenofobie degeaba

Aproximativ 3 luni pe an locuiesc in Londra, intr-un cartier evreiesc, ceea ce e chiar misto. Dar aici, ca pe oriunde, exista si romani.

La un moment dat, intr-o discutie cu o vajnica reprezentanta a sus-numitei natii, respectiva imi zice ca ea a terminat limbi (straine) la Iasi si ar vrea sa faca un master. Eu incerc o gluma si ii recomand studii iudaice, ca tot sta in cartier. Ea se infoaie toata si, cu o fata rosu-vinetie imi explica ea mie cum e treaba cu evreii, ca ea "ii cunoaste din biblie" (scris intentionat cu B mic) si ca ea cand a aflat ca ei l-au rastignit pe Hristos (scris cu H mare doar pentru ca e nume) si-a dat seama ce fel de oameni sunt ei, si, colac peste pupaza, ei (evreii) nici acum nu-l primesc pe Hristos, ceea ce in viziunea domitei este inadmisibil.

O, hai!
-My god's got a bigger dick than your god!
-O RLY?

2 comments :

  1. Anonymous said...

    Nu toti crestinii sunt batuti in cap. Problema este ca aceia care sunt extremisti si obtuzi ies in evidenta (in mod negativ).
    Nu religia ii defineste pe oameni, caracterul si educatia dau nota finala. Noua ne-a lipsit educatia pe probleme religioase in Romania din motive bine cunoscute (nu ma refer la indoctrinare religioasa ci la istoria religiilor)... Suntem in urma fata de nivelul mediu de cunoastere al altor popoare in aceasta privinta.

    PS You gotta love George Carlin! RIP!

  2. Hefe said...

    Nu, nu-s toti batuti in cap si nu cred ca am zis asta mai sus.

    Da, ne-a lipsit si ne cam lipseste in continuare istoria religiilor in scoli, dar la orele optional/obligatorii de rugaciuni ortodoxe nu se renunta. Suntem in urma fata de nivelul mediu de cunoastere al altor popoare in mai multe privinte, dar despre asta in alt episod.